Україна обговорила розвиток енергоефективності на IRENA Innovation Week 2018

Україна обговорила розвиток енергоефективності на IRENA Innovation Week 2018

Укрінформ
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь в обговоренні інноваційних рішень для розвитку відновлюваної електроенергетики із забезпеченням ефективної роботи енергосистем на IRENA Innovation Week 2018.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.

"Одне з актуальних питань – планування електромереж таким чином, щоб забезпечити електропостачання, у тому числі з відновлюваних джерел, для широкого кола споживачів. У цьому контексті учасники заходу розглянули перспективність «smart grids». Все більш необхідними для використання «чистої» енергії у мережах стають електроакумулюючі системи. Їхня якість зростає, а вартість поступово зменшується", - йдеться у повідомленні.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що вітчизняний ринок «зелених» проектів стрімко розвивається. 

"Лише за I півріччя 2018 р. введено близько 300 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики, що більше, ніж за весь 2017 рік», - прокоментував Савчук.

Держенергоефективності планує підготувати пропозиції щодо законодавчого стимулювання впровадження «smart grids», електроакумулюючих систем, проектів із використанням водню.

Читайте також: Меморандум щодо допомоги ЄС Україні на 1 мільярд євро підпишуть цього тижня

Як повідомлялося, Україна цього року набула статусу повноправного члена Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.

З 5 по 7 вересня у м. Бонн (Німеччина) голова Держенергоефективності Сергій Савчук на чолі української делегації брав участь у визначній події Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії  – «IRENA Innovation Week 2018». Цього разу агентство IRENA зібрало високопосадовців, бізнесменів та експертів з майже 160 країн світу, щоб визначити механізми, які сприятимуть ще більшій інтеграції відновлюваних джерел енергії в енергосистеми країн.

Фото: сайт Держенергоефективності

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-