Укрзалізниця перевезла у серпні швидкісними поїздами рекордну кількість пасажирів

Укрзалізниця перевезла у серпні швидкісними поїздами рекордну кількість пасажирів

Укрінформ
Швидкісним поїздами у серпні 2018 року скористалося 548 тисяч пасажирів. Це нове досягнення з моменту впровадження в Україні швидкісного руху. 

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Щороку, а то й щомісяця ми спостерігаємо стрімке зростання кількості пасажирів, які обирають швидкісні поїзди. Так, минулого місяця зафіксовано рекордну кількість перевезених швидкісними поїздами пасажирів — 548 тисяч», — зазначив керівник Укрзалізниці.

За його словами, ці поїзди виконали 854 рейсів, а їх заповнюваність склала 100%. 

«Кількість перевезених пасажирів у серпні 2018 року збільшилась на 26 тис. осіб у порівнянні з серпнем 2017-го, а загалом за 8 місяців 2018 року поїздами «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» перевезено майже 3,9 млн пасажирів», — додав Кравцов.

Читайте також: Уряд затвердив перерозподіл коштів на будівництво доріг державного значення

На сьогодні швидкісні поїзди здійснюють рейси зі столиці України до Харкова, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Покровська, Костянтинівки, Одеси, Тернополя та інших обласних центрів, а також у міжнародному сполученні до Перемишля.

Найпопулярнішими для подорожей швидкісними поїздами залишаються харківський, дніпропетровський та львівський напрямки. Також щороку зростає попит на перевезення до Одеси, куди традиційно в літній період курсують дві пари поїздів вранці та в другій половині дня — № 761/762 та № 763/764.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж літа 2018 року поїздами далекого сполучення та регіональними поїздами Укрзалізниця перевезла територією України 13,4 млн пасажирів, що на 3,2 % більше показника минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-