Україна та Польща проведуть три спільні аудити в Карпатському регіоні

Україна та Польща проведуть три спільні аудити в Карпатському регіоні

Укрінформ
Спільні міжнародні аудити Рахункової палати України та Вищої палати контролю Польщі стосуватимуться дотримання прав українців в Польщі та поляків в Україні, а також інших питань.

Про це йшлося на двосторонній зустрічі голови Рахункової палати Валерія Пацкана з президентом Вищої палати контролю Республіки Польща Кшиштофом Квятковські, повідомили  кореспонденту Укрінформу в прес-службі Закарпатської облради.

“У п’ятницю, 31 серпня, у депутатській залі облради відбулася двостороння зустріч голови Рахункової палати Валерія Пацкана з президентом Вищої палати контролю Республіки Польща Кшиштофом Квятковські. Йшлося про спільні міжнародні аудити, які стосуватимуться Карпатського регіону. Зокрема, щодо реагування на проблеми, пов’язані з переміщенням, працевлаштуванням та соціальним захистом українців на території Польщі та поляків в Україні, дотримання вимог Базельської конвенції про контроль за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх видаленням та у сфері охорони навколишнього природного середовища у Карпатському регіоні”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Пацкан, новий аудит щодо екологічної ситуації в Карпатах дуже важливий і може бути підставою для звернення до європейської спільноти щодо отримання грантових пропозицій на утримання лісів.

"Зараз за різними даними у Польщі працює від 1 до 1,5 млн українців, зокрема закарпатців. І ми проведемо контрольний захід, щоби українці, які тимчасово виїжджають на заробітки, отримували офіційне працевлаштування і належні умови, щоби не було утисків наших громадян”, - сказав Пацкан.

Читайте також: Гірські ОТГ очікують збільшення бюджетів шляхом оподаткування лісових земель

За його словами, після проведення такого аудиту Рахункова палата зверне увагу і на інші країни, в яких працюють українці.

У свою чергу Квятковські відзначив, що понад 90% відсотків іноземців, які працюють у Польщі – це українці.

“Ми будемо перевіряти, чи насправді їм платять, як полякам, і чи користаються вони всіма правами, якими користуються громадяни Польщі”, - сказав він.

На зустрічі також йшлося про необхідність відкриття пунктів пропуску на кордоні Закарпаття із Польщею, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-