ГПУ готує документи для видачі затриманого у Москві екс-гендиректора ЗТМК

ГПУ готує документи для видачі затриманого у Москві екс-гендиректора ЗТМК

Ексклюзив
Укрінформ
ГПУ підтвердила затримання у Москві колишнього гендиректора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Королькова.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Так, затримали", - сказав він.

За словами Єніна, наразі Генпрокуратура готує запит для його видачі українським правоохоронцям.

"Направили запит на встановлення та затримання, тепер готуємо запит про видачу", - зазначив посадовець.

Як повідомило російське видання "Комерсант", у Москві за запитом Генпрокуратури України затримали Володимира Королькова - колишнього гендиректора Запорізького титано-магнієвий комбінату. Він був оголошений Україною в міжнародний розшук у 2017 році в рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної з розкраданням 492 млн гривень, це приблизно 14, 8 млн, виділених на технічну модернізацію підприємства.

Читайте також: Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого - САП

За інформацією російського видання, Корольков працював в Москві технологом. Вранці 29 серпня поліцейські разом з представниками Інтерполу затримали його на робочому місці. При цьому зазначається, що Корольков ніби то вже кілька місяців як відмовився від українського громадянства, подавши документи на отримання російського.

За інформацією джерел "Комерсанта", затриманий вважає своє переслідування політичним. Він пов'язує його з конфліктом Президента України Петра Порошенка з власником Запорізького комбінату - Дмитром Фірташем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-