У ДФС повідомили про ріст надходжень від транспортного податку у 2,3 раза

У ДФС повідомили про ріст надходжень від транспортного податку у 2,3 раза

Укрінформ
Фізичні особи з початку року сплатили 97,2 мільйона гривень транспортного податку, що на 55,2 мільйона гривень більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС на своїй сторінці у Facebook.

«Протягом січня-липня 2018 року власники елітних автівок сплатили до місцевих бюджетів 97,2 млн грн транспортного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зросла, або у понад 2,3 раза», - йдеться в повідомленні.

Найчастіше фізичні особи сплачували транспортний податок за автомобілі таких марок, як MERCEDES-BENZ, BMW, LEXUS, AUDI, LAND ROVER RANGE ROVER. 

Читайте також: На Донеччині додалося 48 мільйонерів – ДФС

У ДФС нагадують, що у 2017 році за елітні автівки до бюджетів було сплачено 132,2 млн грн транспортного податку з фізичних осіб. 

Як відомо, об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2018 році - понад 1,39 млн грн). Ставка транспортного податку становить 25 тис. гривень на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-