На Закарпатській митниці поліція викрила злочинну схему

На Закарпатській митниці поліція викрила злочинну схему

Укрінформ
Поліція викрила працівників Закарпатської митниці, які організували злочинну схему експорту й імпорту товарів.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції.

“Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції викрили та задокументували протиправну діяльність працівників Закарпатської митниці. Дані особи організували злочинну «схему» експорту тютюнових виробів та імпорту товарів без їх розмитнення”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, підприємці сплачували працівникам митних постів певну суму за безперешкодний перетин продукції через кордон без митного оформлення. Далі кошти хабара розподілялися між учасниками корупційної схеми.

Правоохоронці встановили всіх задіяних у злочинній схемі працівників митниці. Зокрема, у Виноградові затримали головного інспектора Закарпатської митниці під час одержання чергового «траншу» - 20 тисяч гривень - за безперешкодне перевезення товару через митний пункт пропуску. Його затримано і повідомлено про підозру за ч. 3 ст.368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання митнику запобіжного заходу.

Читайте також: У ДФС повідомили розклад роботи центрів обслуговування платників на вихідні

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщенні брокерської контори, яка допомагала з оформленням вантажів, а також за місцями роботи та проживання працівників Закарпатської митниці ДФС, задіяних у схемі. Обшуки проводились на території чотирьох регіонів, за результатами яких було вилучено понад мільйон гривень у еквіваленті національної валюти, «чорнові» записи, документацію, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів справи, а також інші докази.

Фото: сайт Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-