Орендувати майно банків можна через новий сайт Фонду гарантування

Орендувати майно банків можна через новий сайт Фонду гарантування

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запустив новий спеціалізований сайт «Оренда майна банків»: на ресурсі розміщено інформацію про майже 200 об'єктів нерухомості.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запустив у роботу спеціалізований сайт «Оренда майна банків». На новому ресурсі розміщено реєстр активів, у якому зібрано повний перелік майна неплатоспроможних банків, що пропонується в оренду, та його детальні характеристики», - йдеться в повідомленні Фонду.

Новий ресурс розроблено з метою підвищення ефективності управління активами банків, що ліквідуються, та спрощення потенційним орендарям доступу до інформації про майно.

«На сьогодні до єдиного реєстру майна банків внесено інформацію про майже 200 об'єктів. Переважна більшість - 75% з них - нежитлова нерухомість (комерційного, складського та виробничого призначення). Також в оренду у неплатоспроможних банків можна взяти квартири, гаражі тощо», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 20 банків майже на 54 мільйони

У Фонді гарантування зазначають, що надалі інформація на сайті постійно оновлюватиметься.

Як відомо, порядок передавання в оренду майна банку, в якому запроваджено тимчасову адміністрацію або здійснюється процедура ліквідації відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», визначається Положенням про оренду майна неплатоспроможних банків, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 15 лютого 2018 року №465 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 15 березня 2018 року за №313/31765.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-