Українським фермерам під вирощування сої без ГМО нададуть пільгове кредитування

Українським фермерам під вирощування сої без ГМО нададуть пільгове кредитування

Укрінформ
ОТП Банк та ТОВ «КМД» пропонують фермерам можливість пільгового кредитування для придбання пакетного рішення щодо сучасних технологій вирощування високоприбуткових культур.

Про це повідомляється у прес-релізі банку, що є у розпорядженні Укрінформу.

«Ми запровадили програму, яка дає можливість придбати не окремий продукт за пільговою ставкою, а включає в себе комплексне рішення: фінансування, страхування та технологічний супровід спеціалістів партнера», - зазначила Ольга Волкова, директор департаменту продажів малим та середнім корпоративним клієнтам АТ «ОТП Банк».

Експерт галузі Дмитро Мотузко у свою чергу наголосив на важливості акцентування програми саме на сої без ГМО. Оскільки відсутність доступу до високоякісного насіння сої призвело до поширення вирощування ГМО. І, як наслідок, українська соя сприймається світом як товар із поганою репутацією та продається за значно нижчою ціною, ніж продукція країн-конкурентів. 

"Замість цього пропонується вирощування преміального продукту для європейського ринку, який згідно з Протеїновою Стратегією ЄС, розраховує на українську сою без ГМО. Навіть враховуючи вищу вартість насіння та більшу кількість необхідних ЗЗР (засоби захисту рослин), реалізація більшого врожаю не ГМО сої за більшу (до 40 доларів на тонні) ціну принесуть додаткові, але зовсім не зайві прибутки виробнику", - підкреслив Мотузко. 

Читайте також: В Україні намолотили понад 34 мільйони тонн ранніх зернових - Мінагро

Він також зауважив, що технології розроблені та апробовані лідером з вирощування та переробки сої - компанією АТК - в різних кліматичних умовах України з метою оптимізації вартості насіння, ЗЗР та міндобрив без компромісів щодо врожайності та насамперед прибутковості кожного гектару.

ТОВ «КМД» - працює на аграрному ринку України більше 5 років, є підрозділом компанії GREEN EXPRESS для роботи з дрібними та середніми агропідприємствами, які займаються рослинництвом. Кількість постійних клієнтів КМД – понад 150 фермерських господарств. Щорічний обсяг земельних площ, які вирощуються за програмами КМД більше 20 тис. га. Річна валова виручка від реалізації продукції – більше 200 млн грн. Компанія здійснює свою діяльність на всій території України, крім ОРДЛО та АР Крим.

АТ «ОТП Банк» надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-