Метінвест підтвердив, що

Метінвест підтвердив, що "найбільша угода галузі" обійшлася Ахметова в $190 мільйонів

Укрінформ
Компанія Метінвест придбала 24,99% акцій кількох українських активів, що займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля, на загальну суму $190 мільйонів.

Про це йдеться в прес-релізі групи компаній СКМ, одним із структурних підрозділів якої є Метінвест.

"Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, повідомляє про забезпечення додаткових довгострокових поставок високоякісного коксівного вугілля завдяки інвестиціям у виробниче співробітництво і придбання до 24,99% акцій кількох українських активів, які видобувають коксівне вугілля марки... Загальна вартість даного пакету акцій склала приблизно 190 мільйонів доларів США", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до складу активів входять кілька підприємств, які займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля. Найбільш значущими серед них є Шахтоуправління "Покровське" та Свято-Варваринська збагачувальна фабрика, що становлять найбільший в Україні вуглевидобувний та виробничий комплекс. Підприємства розташовані на кордоні Дніпропетровської і Донецької областей у безпосередній близькості від підприємств Метінвесту. Активи зареєстровані відповідно до законодавства України і перебувають на підконтрольних Україні територіях.

Товарна продукція переважно представлена вугіллям марки К (тверде коксівне вугілля, більшість якісних характеристик якого відповідають вимогам Platts для преміального твердого коксівного вугілля з низьким вмістом летких), використовуваним для виробництва коксу. Станом на 31 грудня 2017 року довгострокові підтверджені, й імовірні запаси вугілля становила 81 млн тонн.

Придбання пакетів акцій відповідає стратегічному пріоритету Групи з підвищення самозабезпеченості коксівним вугіллям для посилення вертикальної інтеграції, підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Як імперія Ріната Ахметова знову пішла в зростання

Раніше з посиланням на дані Ірландській фондовій біржі ЗМІ повідомляли, що група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського заплатить $190 млн за 24,99% акцій українських підприємств, що займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля.

"Покровське" є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні, пише LIGA.net.

З другого кварталу минулого року 57,29% акцій "Покровського" переведено з "Донецьксталі" Віктора Нусенкіса на компанію "Індастріал коал холдинг" (ICH). 24,99% акцій ICH належить компанії Метінвесту.

Інші 75,01% акцій ICH розподілені між компаніями Altana (24,99%), Misandyco Holdings (24,99%), Mastino Тrading (0,04%) і віргінської Treimur Investments (24,99%).

Як пише "Новий Час", угода Метінвесту з придбання 25% шахтоуправління "Покровське" стане однією з найбільших за останні роки на металургійному ринку.

"Систем кепітал менеджмент" (СКМ) - багатогалузева фінансово-промислова група, 100% акцій якої належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-