Відбувся перший міжнародний фінансовий аудит Укрпошти

Відбувся перший міжнародний фінансовий аудит Укрпошти

Укрінформ
ПАТ "Укрпошта" вперше провела аудит фінансової звітності за 2015-2016 роки із залученням Міжнародної аудиторської та консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers (PwC).

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У висновку аудитора зазначається, що фінансова звітність, з урахуванням висловлених застережень, відповідає вимогам міжнародних стандартів фінансової звітності. Згідно з перевіреною фінансовою звітністю Укрпошти, у 2015-2016 рр. чистий дохід за основними напрямками діяльності становив у 2015 р. 3,89 млрд грн, у 2016 рр. - 4,59 млрд грн. При цьому операційні витрати на оплату праці, відрахування на соціальні заходи, амортизацію та інші операційні витрати склали у 2015 р - 4,0 млрд грн, у 2016 р - 4,7 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

За даними фінансової звітності, загальна вартість усіх активів національного поштового оператора на 31 грудня 2016 року становить 5,88 млрд грн.

«Результати аудиту є надважливими і для нас, і для нашого головного акціонера - держави, і для постачальників, кредиторів, і для вітчизняних та міжнародних партнерів. Фінансова звітність, підтверджена аудиторами та підготовлена відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності, сприяє більшій довірі до компанії, надає можливість залучити інвестиції. Сьогодні ми практично можемо сказати, що закінчуємо наведення ладу у звітності, оцінці активів і маємо надалі відповідну базу для подальшого розвитку компанії, залучення інвестицій та оцінки її результатів», - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Читайте також: Омелян підписав новий контракт з керівником Укрпошти

Як раніше повідомлялося, переможцем тендеру на проведення аудиту фінансової звітності Укрпошти за 2015-2016 рр. у листопаді 2016 року стала Міжнародна аудиторська та консалтингова компанія PricewaterhouseCoopers (PwC). Тендер з ціною пропозиції в 5,79 млн грн, що на 42,1% нижче порівняно з попередньо очікуваною вартістю закупівлі даної послуги проводився через систему електронних закупівель Prozorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-