"Регіональна Газова Компанія" повідомила про закупівлі на мільярд через ProZorro

Укрінформ
За перше півріччя 2018 року обсяг закупівель компаній групи РГК у системі ProZorro перевищив 950 мільйонів гривень.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі "Регіональної Газової Компанії". 

"Всі компанії групи РГК здійснюють свої закупівлі в системі Prozorro. У першому півріччі 2018 року обсяг закупівель компаній групи РГК в системі ProZorro склав понад 950 млн грн", - цдеться в повідомленні.

Зазначається, що газорозподільні підприємства, що працюють під брендом РГК, - це приватні компанії, на які не поширюється дія закону «Про державні закупівлі». Однак компанії бренду РГК прийняли рішення використовувати майданчик ProZorro для підвищення конкуренції серед постачальників товарів і послуг. Вони закуповують через ProZorro товари і послуги, необхідні для стабільного газорозподілу - від канцелярського приладдя до технологічного устаткування. 

"У той же час природний газ для технологічних потреб газорозподільні компанії змушені купувати без тендерних процедур у групи Нафтогаз. Відсутність альтернативи тут обумовлено високою часткою бюджетних розрахунків в структурі доходів компаній-операторів ГРМ і неможливістю сплатити за технологічний газ живими грошима. У першій половині 2018 року 50% доходів, отриманих компаніями групи РГК за послуги розподілу газу, були представлені бюджетними зобов'язаннями по субсидіях і пільгах. Як засіб платежу такі зобов'язання приймає лише держбюджет і група Нафтогаз", - пояснюють у РГК.

Читайте також: НБУ продав банкам на аукціоні $24,8 мільйона

Як відомо, ТОВ «Регіональна Газова Компанія» працює на ринку розподілу газу і об'єднує під брендом РГК понад 20 українських газорозподільних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-