Україна має розбудовувати систему захисту критичної інфраструктури за єврозразком — СБУ

Україна має розбудовувати систему захисту критичної інфраструктури за єврозразком — СБУ

Укрінформ
Україна повинна розбудовувати національну систему захисту критичної інфраструктури за європейським зразком із розмежуванням компетенції між правоохоронними та спеціальними органами.

По це сказав перший заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Андрій Балашов під час круглого столу у Києві, присвяченому реформуванню вітчизняної критичної інфраструктури і розширенню хімічної безпеки та захищеності на сході України, повідомляє прес-центр СБУ.

"Забезпечення стійкості всіх систем і елементів критичної інфраструктури, виявлення й своєчасне усунення загроз, впровадження ефективних методів щодо нейтралізації ризиків - ось головне завдання спецслужби", - підкреслив представник СБУ.

Він також зазначив, що з огляду на євроінтеграційний вектор розвитку наша держава має розбудовувати національну систему захисту критичної інфраструктури за європейським зразком із розмежуванням компетенції між правоохоронними та спеціальними органами. "Досвід спецслужб зарубіжних держав - членів НАТО та ЄС є надзвичайно важливим для нашої країни. Тому СБУ зацікавлена у залученні експертної, методичної, практичної допомоги від інституцій Європейського Союзу, Сполучених штатів Америки й інших країн у процесах свого реформування", - резюмував Балашов.

За оцінкою помічника секретаря з питань захисту інфраструктури Департаменту внутрішньої безпеки США Девіда Вульфа, який також взяв участь у заході, законодавство України у сфері захисту критичної інфраструктури відповідає міжнародним підходам та надає правову основу для співпраці приватних та державних компаній у цьому напрямі.

Читайте також: У МЕРТ пропонують створити державну систему захисту критичної інфраструктури

Круглий стіл, присвячений реформуванню вітчизняної критичної інфраструктури і розширенню хімічної безпеки та захищеності на сході України, відбувся під егідою ОБСЄ. Представники державних структур, вітчизняні та іноземні експерти обговорили ключові питання розбудови системи захисту критичної інфраструктури в Україні та створення ефективної законодавчої бази, яка розробляється Мінекономрозвитку спільно з СБУ та іншими державними органами. Особливу увагу експерти приділили питанням взаємодії державних інституцій та приватного сектора у цій сфері, а також необхідності комплексної оцінки ризиків для ключових об'єктів життєдіяльності, що дозволить своєчасно реагувати на можливі кризові ситуації.

Цей захід у поточному році став уже другим інформаційним майданчиком, де відбулося обговорення актуальних питань захисту критично важливої інфраструктури. У квітні в місті Яремче за ініціативи координатора проектів ОБСЄ в Україні та СБУ пройшла міжнародна конференція, присвячена цій темі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-