Омелян сказав, скільки в Україні аварійних мостів

Омелян сказав, скільки в Україні аварійних мостів

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголошує, що з 6 тис. мостів, що є на балансі Укравтодору тисяча знаходяться в аварійному стані і ще 2,5 тис. потребують ремонту.

На цьому він наголосив в ефірі телекомпанії "Україна 112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На балансі Укравтодору після проведеної реформи з 1 січня цього року перебуває близько 6 тисяч мостів, з них тисяча - в аварійному стані і ще 2,5 тисячі вимагають ремонту. Це серйозний виклик перед країною, так як ці мости більшою мірою є стратегічними, які поєднують не просто населені пункти, а й цілі магістральні напрямки в країні", - підкреслив міністр.

Також він додав, що ще близько 10 тисяч мостів знаходяться на балансі областей і міст.

Водночас він зазначив, що цього року передбачено капітальний ремонт 45 мостів в рамках програми відбудови мостової інфраструктури України. "На це буде витрачено 2,3 млрд гривень", - підкреслив він.

Протягом минулих двох років, зазначив Омелян, відремонтували капітальним чином більше 60 мостів, 200 мостів - поточним і середнім ремонтом.

За словами міністра, загалом програма відбудови українських мостів до 2022 року передбачає інвестиції в розмірі 1 млрд доларів, тобто 25 млрд гривень.

"З 1 січня ми отримали Дорожній фонд - це 32,5 млрд гривень виключно на дорожню галузь. Наступного року ця сума буде збільшена до 75% акцизу з пального . Це буде близько 50 млрд гривень. І в 2020 році 100 % акцизу піде в Дорожній фонд, що означає більше 65 млрд гривень фінансування на дороги і мости, починаючи з 2020", - наголосив він.

Читайте також: Кличко повідомив, що ремонт Шулявського мосту триватиме не більше року

Мінінфраструктури оцінює зношеність об'єктів інфраструктури країни у 90 %

Як повідомлялося, Укравтодор оцінює вартість капітального ремонту всіх доріг, які сполучають населені пункти по всій території України, у 2 трлн гривень.

Мер Києва Віталій Кличко 14 липня наголосив, що 75 мостів та шляхопроводів Києва потребують капітального ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-