Укрзалізниця щороку забезпечує ріст виробництва вагонів на 70-100% - Кравцов

Укрзалізниця щороку забезпечує ріст виробництва вагонів на 70-100% - Кравцов

Укрінформ
Завдяки активній інвестиційній діяльності ПАТ «Укрзалізниця» другий рік поспіль   забезпечує зростання виробництва рухомого та тягового складу в країні на 70-100%.

Про це повідомив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Активна інвестиційна діяльність Укрзалізниці протягом останніх років та дерегуляція вагонної складової вже другий рік поспіль сприяють щорічному зростанню виробництва рухомого та тягового складу в країні на 70-100 %», - зазначив Кравцов.

Він наголосив, що товариство впевнено утримує лідируючі позиції на ринку вагонобудування. "Так, у першому півріччі 2018 року виробництво рухомого складу (на підприємствах Укрзалізниці - ред.) увійшло в трійку лідерів індексів промислової продукції з показником  172,4 % зростання. Компанія сьогодні - не просто господарюючий суб'єкт, а й драйвер супутніх сегментів ринку. Капітальні інвестиції товариства в рухомий склад дали потужний поштовх виробництву нових вагонів як на заводах Укрзалізниці, так і на інших вагонобудівних підприємствах, а також відновленню виробництва вагонного литва, запчастин до вагонів та іншої продукції», - підкреслив керівник Укрзалізниці. 

Читайте також: Інженера "Укрзалізниці" судитимуть за збитки на понад півмільйона гривень

За словами Кравцова,  у 2017 році Укрзалізниця загалом збудувала 2 606 вантажних вагонів, що становило 38 % від загальної кількості вироблених у країні, а за 6 місяців 2018 року - 1 740 вагонів, або понад 34% від загальної кількості. 

У 2017 році інвестиції Укрзалізниці в рухомий склад становили 6,2 млрд грн - це рекордна сума за останні 5 років, додав керівник галузі. 

Позитивна динаміка спостерігається і нинішнього року.

"У першому півріччі 2018 року інвестиції Укрзалізниці в оновлення рухомого складу склали майже 3,5 млрд грн, що на 94% більше показника аналогічного періоду 2017 року - 1,8 млрд грн», - сказав Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-