Група Світового банку дала рекордні $20,5 мільярда на “зелені” проекти в Україні

Група Світового банку дала рекордні $20,5 мільярда на “зелені” проекти в Україні

Укрінформ
Група Світового банку за останній фіскальний рік спрямувала 20,5 млрд доларів на фінансування проектів зі скорочення викидів парникових газів, «чистої» енергетики та запобігання змінам клімату.

Про це йдеться на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергоощадження України.

«За останній фіскальний рік Група Світового банку надала рекордні 20,5 млрд доларів фінансування на проекти зі скорочення викидів парникових газів, «чистої» енергетики та запобігання змінам клімату», - йдеться в повідомленні.

У Держенергоефективності зазначають, що таким чином, вже у 2018 році обсяг фінансування «зелених» проектів Групою Світового банку сягнув 32,1% і перевищив ціль, поставлену ще у 2016 р., а саме - 28% у 2020 році.

Збільшення видатків забезпечило значні результати, наприклад: встановлення додатково 18 000 МВт потужностей «чистої» енергетики; мобілізація понад 10 млрд доларів для фінансування комерційних проектів із відновлюваної енергетики.

Читайте також: В Україні почали використовувати дрони на сонячних батареях

Основні кредитні установи Групи Світового банку - Міжнародний банк реконструкції та розвитку і Міжнародна асоціація розвитку - майже подвоїли частку «зелених» проектів із 37% у 2016 році до 70% у 2018 році.

«Тож, все це свідчить, що проекти «чистої» енергетики знаходять все більше підтримки з боку потужних міжнародних фінансових організацій. Значить, бізнес отримає більше можливостей для розробки та реалізації численних нових проектів», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-