Нацбанк: приїзд місії МВФ - крок до зниження невизначеності

Нацбанк: приїзд місії МВФ - крок до зниження невизначеності

Укрінформ
Національний банк України вітає візит місії МВФ у Київ, запланований на початок вересня як крок до зниження невизначеності та поліпшення очікувань щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці.

Про це сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє НБУ.

"Приїзд місії МВФ у Київ - крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та поліпшення очікувань учасників ринку", - підкреслив Смолій.

Також зазначається, що запланований візит МВФ є свідченням незмінності курсу України на проведення реформ та поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду на підтримку макроекономічної стабільності і відкриття доступу до пов’язаного офіційного фінансування від інших міжнародних партнерів.

"Наближення перспективи отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також покращить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси, необхідні для здійснення пікових виплат за державним боргом у 2018-2020 роках, на прийнятних умовах попри послаблення апетиту інвесторів до активів ринків, що розвиваються", - йдеться у прес-релізі НБУ.

Читайте також: Місія МВФ відвідає Київ з 6 до 19 вересня

Відповідно до Інфляційного звіту (липень 2018 року), Національний банк очікує, що реалізація структурних реформ дасть Україні змогу отримати від МВФ 2 млрд дол. США до кінця цього року і, як наслідок, збільшити міжнародні резерви України до 20,7 млрд дол. США на кінець 2018 року.

Як повідомлялось, місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період з 6 по 19 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-