Ощадбанк продає завод із виробництва олії у Кропивницькому

Ощадбанк продає завод із виробництва олії у Кропивницькому

Укрінформ
АТ "Державний ощадний банк України" продає завод з виробництва олії "Сонола" у Кропивницькому за 63,6 мільйона гривень, який належав компанії "Креатив Агро" з групи "Креатив".

Про це повідомляє сайт СЕТАМ.

Зазначається, що цілісний майновий комплекс та рухоме майно в кількості 44 позицій, що розташовані за адресою: Кіровоградська обл., м. Кропивницький, пр-т Промисловий, 19. Стартова ціна - 63 574 279,25 грн. Аукціон з продажу відбудеться 12 вересня 2018 року з 9 до 18 год.

Як відомо, у м. Кропивницькому за цією адресою розташоване Акціонерне товариство закритого типу "Сонола", що спеціалізується на переробці насіння соняшнику. З вересня 1997 року уведено в експлуатацію новий завод з виробництва соняшникової олії з її подальшою рафінацією, дезодорацією і фасуванням.

ЗМІ повідомляли, що Ленінський районний суд м. Кіровограда 21 червня 2018 року задовольнив позовну заяву Ощадбанку про стягнення на його користь кредитної заборгованості ТОВ «Креатив Агро» в розмірі 8,4 млн дол. США та 28 млн грн з поручителів - фізичних осіб Максима Березкіна та Юрія Давидова. Таким чином, загальна сума кредитної заборгованості групи компаній «Креатив», стягнутої за рішенням судів на користь Ощадбанку з Максима Березкіна та Юрія Давидова, досягнула 212,7 млн дол. США, 12,7 млн євро та 255 млн грн.

У лютому 2016 року державні банки Укрексімбанк і Ощадбанк подали позови до суду на агрокомпанію "Креатив" про відшкодування 33,1 млн дол. США  і 57,7 млн грн.

У квітні 2016 року Ощадбанк виграв суд проти групи на 500 млн грн. У травні 2016 року Ощадбанк відсудив 25 млн дол. США у екс-власника "Креатива" Березкіна. Крім того, у лютому цього року банк вирішив розпродати майно групи компаній Креатив.

Читайте також: Мінфін звітуватиме про діяльність державних банків

Група "Креатив" у минулому - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займався виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 року компанія належала Станіславу Березкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги: станом на кінець березня 2015 року борг групи становив 605 млн дол.

ДП "СЕТАМ" створене Міністерством юстиції України для примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб. Здійснює реалізацію майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Фото: сайт СЕТАМ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-