Київщина є лідером за кількістю тендерів і закупівель через ProZorro - гендиректор

Київщина є лідером за кількістю тендерів і закупівель через ProZorro - гендиректор

Укрінформ
Лідером за кількістю оголошених тендерів у системі ProZorro за два роки її діяльності є Київська область – 440 тисяч закупівель. 

Про це Укрінформу повідомив генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний.

За його словами, лідерство столичної області зумовлено, зокрема, діяльністю Київської міської держадміністрації (найбільшого замовника в системі) та центральних органів влади. 

На другій позиції рейтингу – Дніпропетровщина (207 тис. тендерів), на третій – Донеччина (157 тис. тендерів). Четверте та п'яте місце у рейтингу займають Харківська (122 тис. тендерів) та Одеська області (121 тис. тендерів). 

“Найчастіше через систему закуповують будівельні роботи та поточний ремонт, продукти харчування та напої, нафтопродукти, паливо, електроенергію та медичне обладнання”, - пояснив Задворний.

Читайте також: Цьогоріч більш як удвічі зріс імпорт свинини в Україну - експерти

За сумою закупівель п'ятірка лідерів виглядає дещо інакше. 

Найбільше через ProZorro за два роки закупили в Київській області – на 377 млрд гривень. Далі йде Дніпропетровська область із закупівлями на 61 млрд гривень. На третьому місці – Харківщина, де закупили через систему на 57 млрд гривень. На четвертій позиції рейтингу Одеська область (закупівлі на 47 млрд гривень). П'ятірку лідерів замикає Львівщина з показником у 44 млрд гривень. 

З 1 серпня 2016 року ProZorro стала обов'язковою для всіх розпорядників державних коштів. За цей час в системі було оголошено понад 2 млн тендерів з очікуваною вартістю в 1,5 трлн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-