Сільське господарство торік було найбільш рентабельною галуззю України - експерт

Сільське господарство торік було найбільш рентабельною галуззю України - експерт

Укрінформ
Рівень рентабельності підприємств сільського, лісового та рибного господарства у 2017 році сягнув 22,7 відсотка проти 8,9 відсотка загалом по економіці України.

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

"Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств сільського, лісового та рибного господарства у 2017 році склав 22,7% проти 8,9% в цілому по економіці України, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, коментуючи оприлюднені нещодавно Державною службою статистики України дані щодо прибутковості  підприємств за видами економічної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підприємства галузі одержали майже 79,1 млрд грн чистого прибутку, що є найвищим показником серед усіх видів економічної діяльності і майже на 25 млрд грн перевищує прибуток промисловості.

Сільське господарство забезпечило 43,5% чистого прибутку усіх підприємств України. При цьому прибутки одержали 86,1% підприємств сільського, лісового та рибного господарства проти 72,5% загалом по економіці.

Читайте також: В Україні намолотили майже 31 мільйон тонн ранніх зернових

Слід також враховувати, що на оплату праці у рослинництві витрачається лише 5,2% витрат на виробництво продукції рослинництва, а у тваринництві - 7,6%. Тобто, на думку Лупенка, відносно висока прибутковість сільського господарства поки що не забезпечує відповідного зростання доходів зайнятого у галузі сільського населення. 

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Мінагро, у 2017/2018 маркетинговому році українські аграрії експортували на зовнішні ринки 39,4 млн тонн зернових культур на 6,4 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-