Укрзалізниця цьогоріч сплатила понад 11 мільярдів податків та зборів

Укрзалізниця цьогоріч сплатила понад 11 мільярдів податків та зборів

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» за січень-липень 2018 року сплатила понад 11,1 млрд грн податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів, що на 1,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці. 

«За сім місяців 2018 року Укрзалізниця сплатила понад 11,1 млрд грн податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів. Це на 1,5 млрд грн більше показників відповідного періоду минулого року, коли було сплачено понад 9,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, збільшення виплат до бюджету та державних цільових фондів відбулося насамперед завдяки зростанню заробітної плати залізничників, адже від цього напряму залежить сума єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших платежів.

Кравцов також додав, що в збільшенні платежів свою роль відіграло і зростання сплати дивідендів до державного бюджету та податку на прибуток. Зокрема, до державного бюджету сплачено понад 3,8 млрд грн, до місцевих бюджетів - близько 3,2 млрд грн та єдиного соціального внеску сплачено понад 4,1 млрд грн.

Читайте також: Перший локомотив General Electric вирушає до України

У свою чергу, Укрзалізниця очікує від місцевих органів самоврядування аналогічної соціально відповідальної позиції у відшкодуванні вартості пільгових перевезень громадян. За 7 місяців 2018 року таких категорій пасажирів перевезено на суму 480,4 млн грн. Компенсовано Укрзалізниці лише 10% цієї суми - 48 млн грн, відповідно, заборгованість становить 432,4 млн грн. Від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за пільгові перевезення окремих категорій громадян компенсація надійшла в сумі 39 млн грн. Найменшу компенсацію отримала регіональна філія «Львівська залізниця» - 7 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-