ProZorro зекономило для держбюджету 52 мільярди — МЕРТ

ProZorro зекономило для держбюджету 52 мільярди — МЕРТ

Укрінформ
Проект ProZorro за два роки існування засвідчив, що зміни на краще можливі.

На цьому наголосив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні два роки з часу повного переходу всіх закупівель в Україні в електронний формат. Ми не можемо побудувати окремо взятий рай ProZorro, де все буде ідеально, не зважаючи на життя поряд. Але ми можемо показати приклад змін, можемо штовхати систему вперед, можемо побудувати нову державну службу в ДП "Прозорро" і департаменті публічних закупівель і можемо стати тим кайлом, яке проб'є скелю хоча б в одному місці!" - написав він.

Зокрема, зазначає перший заступник міністра, за два роки проведено понад 2 млн тендерів, загальна сума економії для державного бюджету сягає 52 млрд грн.

ProZorro.Продажі - електронна торгова система, створена з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України та українських електронних майданчиків.

Читайте також: Фонд держмайна визначився з операторами ProZorro для здійснення малої приватизації

Проект ProZorro.Продажі розпочав роботу зі співпраці із Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) - реалізації майна неплатоспроможних банків 24 червня 2016 року. 31 жовтня 2016 року було заведено перші лоти, а за півроку 1 червня 2017 року зароблено перший мільярд. З першого січня ФГВФО прийняв рішення про обов’язкове використання системи для продажу всіх активів неплатоспроможних банків, які перебувають в управлінні фонду.

31 березня 2017 року було розпочато роботу другого вектора проекту - реалізації майна державних та комунальних підприємств по всій Україні. Крім цього, був розроблений Меморандум для органів місцевого самоврядування, в рамках якого до реформи долучилося понад 30 міст по всій країні.

Система здобула міжнародне визнання. У червні 2017 року в Індії на конкурсі CitiT4I - Challenge проект визнаний одним із кращих антикорупційних стартапів світу. А на початку 2018 року отримав антикорупційну нагороду від C5 Accelerate та USA Institute of Peace у межах конкурсу “The Shield in the Cloud Innovation Challenge”.

У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі зареєструвало державне підприємство “Прозорро Продажі”. Таким чином пілотний проект ProZorro.Продажі поступово завершується, і реформа державних продажів переходить на новий, державний етап.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-