На поточному тижні долар зросте більше 27 - експерти

На поточному тижні долар зросте більше 27 - експерти

Укрінформ
Цього тижня очікується подальше зростання курсу долара: безготівкового - до 27,0 гривні, готівкового - до 27,0/27,4 гривні. Але ця теденція навряд чи буде стійкою.

Про це сказано в щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На тижні, що почався, ми чекаємо продовження зростання курсу долара. До чинників, що вже діють, може додатися початок виплат дивідендів, які нерезиденти можуть захотіти репатріювати", - йдеться У повідомленні.

Наголошується, що безготівковий долар може торгуватися через тиждень близько 27,0 грн, а готівковий долар в банках - близько 27,0/27,4 грн.

"Але навряд чи це зростання стане стійкою тенденцією і надалі, пізніше варто чекати корекцію нижче ніж 27 грн", - підкреслюють аналітики.

Минулого тижня курс долара до гривні впевнено зріс у всіх сегментах валютного ринку на 1,1-1,7%.

Читайте також: Гривня може зміцнитися до 25,5 за долар до кінця серпня - експерти

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,45 грн до 26,76 грн, або на 1,2%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час зріс з 26,45 грн до 26,75 грн, або на 1,1%. Середні курси куплі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли з 26,29/26,51 до 26,66/26,96. Водночас спред між середнім продажем і середньою купівлею розширився з 0,9% до 1,1% за рахунок швидшого зростання продажу в порівнянні з купівлею.

На думку аналітиків, зростанню долара сприяло накладення відразу кількох чинників. Це і повернення ПДВ, і погашення ОВДП, і зниження обсягів продажу валютної виручки експортерами сподіваючись на початок сезонного послаблення гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-