Гривня може зміцнитися до 25,5 за долар до кінця серпня - експерти

Гривня може зміцнитися до 25,5 за долар до кінця серпня - експерти

Укрінформ
Гривня до кінця серпня може зміцнитися ще на кілька десятків копійок і досягти мінімумів минулого року, на рівні в 25,50.

Про це йдеться в щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"До кінця серпня гривня може зміцнитися ще на кілька десятків копійок і досягти мінімумів минулого року, на рівні в 25,50", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що за минулий тиждень курс гривні по всіх спектрах ринку в середньому підвищився на 20-30 копійок, але вже в п'ятницю стабілізувався і знизився до позначки початку тижня. Євро в обмінниках і далі продовжує знижуватися до рівнів 30 гривень. 

Читайте також: Бюджетні «дірки» таки є. Яким чином збираємося їх перекривати?

Міжбанк за минулий тиждень просів до цін у 26,10 грн з позначки в 26,20 грн. Курс Центробанку знизився до позначки в 26.20 грн з пікових значень у 26.40 грн. Динаміка готівкового курсу супроводжувалася схожою активністю. Загалом котирування знизилися до позначки в 26,10 грн. Євро за цей самий період подешевшало до 30,40 грн. Негативна тенденція впливає на зниження його ціни. Так, вже більш як 5 тижнів євро падає на світових ринках, що і тисне на його курс у наших обмінниках. Цього тижня ця тенденція триватиме. У випадку з доларом не варто чекати істотної зміни ціни. Котирування, як і раніше, залишаться у вузькому діапазоні 26,00-26,20 грн за долар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-