До реєстру потужностей внесли 211 тисяч операторів ринку - Держспоживслужба

До реєстру потужностей внесли 211 тисяч операторів ринку - Держспоживслужба

Укрінформ
До Державного реєстру потужностей ринку харчових продуктів внесено дані 211 тисяч операторів ринку; з початку 2018 року планово та позапланово перевірено понад 10 тисяч об'єктів.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

"За час дії нових умов реєстрації потужностей операторів ринку до Держспоживслужби звернулися та зареєстровані у Державному реєстрі потужностей 211 тисяч операторів ринку", -= йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що з узятих на облік 211 тис. операторів ринку планово та позапланово перевірено з початку року понад 10 тисяч підконтрольних об'єктів, у тому числі 1 532 господарства різних форм власності, 390 забійних та м’ясопереробних підприємств, 58 холодильників та холодокомбінатів.

За результатами цієї роботи до відповідальності притягнуто 5 862 особи на суму 1,33 млн грн.

У прес-службі нагадують, що Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам") набув чинності 4 квітня 2016 року.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. 

Для державної реєстрації потужності достатньо подати заяву територіальному органу Держспоживслужби. Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви.

Читайте також: Небезпечний і прострочений товар: основні порушення прав споживачів

У відомстві наголошують, що неподання суб’єктом господарювання заяви про державну реєстрацію потужностей тягне за собою накладення штрафу: на юридичних осіб - у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат. 

Також із 2016 року видано 1 664 експлуатаційні дозволи, зокрема 760 дозволів у 2017 році та 57 - у 2018 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-