АМКУ розслідує, чому здорожчав автогаз

АМКУ розслідує, чому здорожчав автогаз

Укрінформ
Антимонопольний комітет у зв’язку зі зростанням вартості скрапленого газу як моторного пального з’ясовує, чи відповідають дії учасників ринку законодавству про економічну конкуренцію.

Про це інформує прес-служба АМКУ.

“У зв'язку із стрімким зростанням роздрібних цін на ринку скрапленого газу як моторного пального, яке спостерігається останнім часом, Антимонопольним комітетом розпочато дослідження відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції”, - ідеться в повідомленні.

В АМКУ підкреслили, що в разі виявлення на ринку антиконкурентних узгоджених дій або інших порушень законодавства про захист економічної конкуренції будуть вжиті “відповідні заходи”.

Читайте також: Для більш відчутного збільшення вартості автогазу в Україні підстав немає - експерти

Водночас у АМКУ нагадали, що рішенням комітету від 21 червня № 315-р низку суб’єктів господарювання було притягнуто до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які полягали у схожому підвищенні цін на скраплений газ при його реалізації у роздріб у серпні 2017 року, при тому, що аналіз ситуації на ринку спростовував наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій, що призвело до обмеження конкуренції. За вчинення зазначеного порушення на відповідачів накладено штраф у сукупному розмірі понад 40 млн. гривень.

Як повідомлялося, в липні-серпні 2017 року через збої імпортних постачань в Україні спостерігалося різке зростання цін на автогаз, в результаті чого його вартість досягла 17 грн/л. Тоді головною причиною збою стали ремонтні роботи на виробництвах у Росії та Білорусі, а також істотні обмеження на перевезення газу залізницею. У червні 2018 року поставки на ринок зросли на 40% проти червня 2017 року.

Станом на 20 липня 2018 року середня вартість автогазу в Україні перевищила 14 грн/л. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-