Заява Трампа зупинила стрімке зростання долара на міжбанку - експерти

Заява Трампа зупинила стрімке зростання долара на міжбанку - експерти

Укрінформ
На поточному тижні в Україні очікується незначне зниження курсу долара: він торгуватиметься поблизу відмітки 26,20 грн/дол. Євро плавно знижуватиметься до 30,50 грн/євро.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На найближчий період долар торгуватиметься без особливих змін біля відміток в 26,20 зі схильністю до зниження до відмітки в 26 гривень за один долар. Євро не зможе здолати значення в 31 грн і плавно знижуватиметься до відмітки в 30,50 грн", - повідомляє аналітик Максим Пархоменко.

Зазначається, що на минулому тижні долар намагався вийти із сталого діапазону в 26,00-26,20 грн. Ринок відкрився на відмітці у 26,20, цього ж дня котирування гривні виросли до 26,17 на тлі продажів валюти експортерами. В наступні дні центральний банк почав брати активну участь у купівлі валюти, продавці стали її притримувати, що привело до зростання котирувань долара на міжбанку до більш високих відміток в 26,55 грн за один долар.

"Зупинити стрімке зростання долара на міжбанку змогло його падіння на світовому ринку на тлі висловлювання президента США Дональда Трампа про завищений курс американської валюти. Таким чином, минулий тиждень був закритий по 26,40 грн за долар", - підсумовують в Альпарі.

Читайте також: Гривня може зміцнитися до 25,5 за долар до кінця серпня - експерти

Нині долар торгується поблизу цієї відмітки в різних спектрах ринку. НБУ встановив курс на понеділок, 23 липня, на рівні 26,44 грн/дол., готівковий долар за минулий тиждень також підріс в ціні і тепер знаходиться на рівні 26,39-26,44 грн.

Євро за тиждень виріс і здолав відмітку в 31 грн/євро. Однак на світових ринках євровалюта нині схильна до зниження, що не дозволить їй закріпитися вище  відмітки 31 грн, прогнозують аналітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-