Гройсман очікує нових гравців на ринку видобутку копалин

Гройсман очікує нових гравців на ринку видобутку копалин

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує залучення нових гравців на ринок і нарощування видобутку копалин внаслідок оновлення процедури отримання дозволів і ліцензій на видобуток копалин.

Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook

"По суті, зробимо міцний антикорупційний крок для залучення нових гравців на ринок і нарощування видобутку і суттєво просунемося в питанні нашої енергонезалежності", - підкреслив Гройсман.

За його словами, оновлена процедура отримання дозволів і ліцензій - це прозорий і зрозумілий механізм,  електронний аукціон, коли є вся інформація про заявників і вся інформація про об'єкт торгів. "Від електронної карти місцевості і прогнозних запасів до кінцевих бенефіціарів компаній, які бажають отримати ліцензію на видобуток", - додав Прем'єр-міністр.

Водночас він підкреслив, що чим швидше Україна перейде до самозабезпечення енергоносіями, тим швидше вдасться позбутися залежності від імпорту.

Читайте також: Будівництво вже отримало 14 е-послуг – Гройсман

Як повідомлялося, 11 червня міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак повідомив, що уряд ухвалив перший пакет змін щодо спрощення ведення бізнесу та стимулювання інвестицій у галузь надрокористування в Україні. Ним передбачено спрощення  порядку отримання спецдозволів на користування надрами.

Серед головних змін, запропонованих урядом, - скасування "апробації" при отриманні дозволу на користування нафтогазоносними надрами, запровадження із 2019 року системи електронного подання документів для його отримання, скасування плати за продовження строку дії дозволу (для нафтогазоносних надр) та врегулювання питання щодо сплати вартості геологічної інформації (тепер виключно при наданні дозволу).

Крім того, скорочено із 90 до 45 днів строк погодження облрадами пропозицій Держгеонадр щодо визначення переліку виставлених на аукціон ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-