Будівництво вже отримало 14 е-послуг – Гройсман

Будівництво вже отримало 14 е-послуг – Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр  Володимир Гройсман наголошує на запуску першої повністю автоматизованої електронної послуги і зазначає, що у сфері будівництва вже доступно 14 електронних послуг.

Про це йдеться у його повідомленні у Facebook

"Загалом, у будівництві вже доступно 14 електронних послуг. Можна онлайн подати повідомлення про початок підготовчих робіт, зареєструвати декларацію про введення будинку в експлуатацію, а також ліцензувати будівельну діяльність", - зазначається в повідомленні.

Він наголосив, що впроваджена перша повністю автоматизована електронна послуга, яка виключає втручання зі сторони чиновників.

"Відтепер повідомлення про початок будівництва автоматично потрапляє до реєстру дозвільних документів Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на підставі будівельного паспорта. Жодного розгляду та реєстрації повідомлення держслужбовцем", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Йдеться, згідно із повідомленням, про будівництво садибних житлових будинків, садових та дачних будинків, господарських споруд, гаражів.

Читайте також: Швидкий інтернет для всіх: МЕРТ готує "широкосмугове" рішення

Окрім того, за його словами, налагоджена електронна взаємодія з реєстром речових прав на нерухоме майно Мін'юсту.

"Тепер не потрібно, заповнюючи електронну форму, вносити всі дані про свою земельну ділянку власноруч. Достатньо зазначити кадастровий номер і вся інформація "підтягнеться" автоматично", - зазначив Гройсман.

Прем'єр подякував за результати роботи у цій сфері Державному агентству з питань електронного урядування.

Як повідомлялося, 20 вересня 2017 року Кабмін затвердив концепцію розвитку електронного врядування в Україні до 2020 року.

Основними завданнями концепції розвитку е-урядування в Україні є: модернізація публічних послуг, підвищення якості та забезпечення відкритості при обслуговуванні громадян України та бізнесу і модернізація публічного управління.

Уряд визначив понад 100 пріоритетних адміністративних послуг, які мають надаватися онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-