НБУ пропонує переглянути підходи до ліцензування банків

НБУ пропонує переглянути підходи до ліцензування банків

Укрінформ
У Національному банку пропонують до обговорення проект Положення про ліцензування банків, у якому переглянуто підходи до регулювання більшості процесів ліцензування.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У проекті  Положення переглянуто підходи до регулювання більшості процесів ліцензування. Основним принципом, який закладено, є максимально можливий перехід від формалістичного принципу в підході до ліцензування до сутнісного та ризик-орієнтованого. Ці зміни мають стати одним із елементів переходу Національного банку до комплексного ризик-орієнтованого нагляду за банками та запровадження процесу наглядових перевірок та оцінки», - йдеться в повідомленні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що у документі перебудовано критерії оцінки ділової репутації та професійної придатності керівників, репутації та фінансового чи майнового стану власників банків, спроможності банку здійснювати свою діяльність з урахуванням бізнес-моделі і профілю ризиків у його діяльності та інших факторів, що впливають на банк.

Читайте також: У НБУ поки не планують вводити банкноти нових номіналів

В основу функціонального оновлення правового регулювання ліцензування банків, передбаченого проектом Положення, покладено такі принципи: економічної обгрунтованості вимог до банків, їх власників і керівників, співмірності адміністративних вимог і регуляторних цілей, які досягаються шляхом установлення таких вимог, та комплексного аналізу ризиків банку і його власників під час прийняття рішення щодо банку.

У разі ухвалення Положення виконання його вимог буде обов'язковим для банків і сприятиме підвищенню рівня захисту законних інтересів вкладників і кредиторів банків, констатують у НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-