Рада НБУ ухвалила Стратегію монетарної політики регулятора

Рада НБУ ухвалила Стратегію монетарної політики регулятора

Укрінформ
Рада Національного банку України ухвалила Стратегію монетарної політики Національного банку України, яка визначає основні цілі, принципи та інструменти монетарної політики регулятора.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

«Відбулося засідання Ради Національного банку України (далі - Рада), на якому була затверджена Стратегія монетарної політики Національного банку України. Також на виконання вимог Конституції України та чинного законодавства Рада взяла до відома та опрацювання пропозиції Правління Національного банку України (далі - Правління) щодо Основних засад грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу», - йдеться в повідомленні.

Данилишин зазначив, що на засіданні було розглянуто низку питань щодо уточнення кошторису адміністративних витрат, у зв'язку із поточною діяльністю НБУ

Як відомо, Стратегія монетарної політики Національного банку України визначає основні цілі, принципи та інструменти монетарної політики НБУ та напрями їх еволюції.

Читайте також: Експерти прогнозують "незначне зниження курсу долара" цього тижня

Схвалення Стратегії передбачає збереження послідовності під час проведення монетарної політики і незмінності її цілей та принципів. Це сприятиме посиленню передбачуваності та послідовності монетарної політики та стабілізації інфляційних очікувань. Водночас деталізація цілей та особливості застосування інструментарію монетарної політики, а також макроекономічний контекст її імплементації, деталізуються в щорічних Основних засадах грошово-кредитної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-