Укрпошта зекономила півмільярда на закупівлях у ProZorro

Укрпошта зекономила півмільярда на закупівлях у ProZorro

Укрінформ
З 2016 року ПАТ "Укрпошта" заощадило 500 мільйонів гривень на закупівлях у системі ProZorro. 

Такі дані наведено на сайті поштового оператора з посиланням на дані департаменту матеріально-технічного забезпечення компанії.

"З 2016 року Укрпошта зекономила вже 500 млн грн на закупівлях в системі ProZorro", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках програми фінансової стабілізації та скорочення витрат особлива увага в компанії приділяється економії коштів на закупівлях. 

"Ми ретельно відпрацьовуємо всі категорії, і по багатьох основних позиціях наших закупівель - паливо, папір, ІТ-техніка тощо - ми зараз маємо найкращі ціни не тільки для держсектору, а й для ринку в цілому. Для цього довелося провести дуже велику роботу і змінити ставлення до наших закупівель не тільки постачальників, а й внутрішніх замовників, але результат того вартий. Зекономлені гроші ми активно інвестуємо у розвиток», - відзначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

Він додав, що, наприклад, нові авто Укрпошта купує в середньому за ціною на 15-20% нижчою від ринкових, і за 2 роки компанія оновила шосту частину всього свого автопарку.

«Цього року нашу компанію відзначили всеукраїнською премією «Zakupki. Кращі» – Укрпошта здобула перемогу у номінації «Замовники-провідники», – зазначив керівник підприємства.

Читайте також: Реформи на шахтах та в металургії виведуть із тіні мільярди - Гройсман

Як повідомлялося, Укрпошта першою серед держпідприємств почала здавати в оренду нерухомість через ProZorro.Продажі. За результатами проведення аукціонів стартова ціна оренди приміщень зросла в середньому втричі. Загальний дохід від передачі в оренду нерухомості, що не задіяна у виробничому процесі компанії, з вересня 2017 року перевищив 20 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-