Електронний бюджет знизить рівень корупції - Рахункова палата

Електронний бюджет знизить рівень корупції - Рахункова палата

Укрінформ
Рахункова палата пропонує запровадити електронний бюджет, щоб знизити рівень корупції при використанні бюджетних коштів.

Про це в ефірі «UA:Українське радіо» сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляється на сайті палати.

«В Україні має запрацювати електронний бюджет, який значно знизить корупцію при використанні бюджетних коштів», - ідеться в повідомленні.

Пацкан зазначив, що на сьогодні головне завдання Рахункової палати - забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, а отже, коштів всіх українців. 

Голова Рахункової палати зауважив, що нещодавно з робочим візитом відвідав Естонію, яка займає лідируючі позиції в світі щодо запровадження електронного урядування. Зокрема, понад 97% державно-адміністративних послуг надаються саме в електронному вигляді і люди не витрачають на їх отримання час. 

«Тому я виступив з ініціативою, щоб Україна найближчим часом запровадила електронний бюджет. І тоді кожен українець бачитиме, на що йдуть його гроші», - зазначив Пацкан.

Читайте також: Уряд працюватиме над відкритістю роботи Укроборонпрому - Гройсман

За його словами, це дасть змогу кожному платнику податку на рівні конкретних цільових програм побачити, чи ефективно витрачаються його кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-