Верховний Суд скасував рішення, за яким ОПЗ мав виплатити Фірташу 6,8 мільярда

Верховний Суд скасував рішення, за яким ОПЗ мав виплатити Фірташу 6,8 мільярда

Укрінформ
Верховний Суд скасував рішення суду м. Южне, за яким Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа мала право на примусове стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" 5,2 мільярда гривень непогашеного основного боргу та 1,57 мільярда пені.

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook

"За результатами розгляду касаційної скарги Фонду державного майна, Верховний Cуд скасував рішення суду міста Южний, за яким Ostchem Holding Limited (Остхем Холдінг Лімітед) мала право на примусове стягнення на території України з ПАТ "Одеський припортовий завод» 5,2 млрд гривень непогашеного основного боргу та 1.57 млрд нарахованої пені відповідно до арбітражного рішення Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма", - йдеться в повідомленні.

Трубаров зазначив, що, не погоджуючись із рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, Фонд подав до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних i кримінальних справ касаційну скаргу та клопотання про зупинення виконання ухвали Южного міського суду Одеської області. Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд.

Наприкінці липня відбудеться конкурс на обрання радника для приватизації Одеського припортового заводу, який запропонує шляхи вирішення токсичності боргових зобов'язань підприємства.

Читайте також: Укртрансгаз vs ОПЗ: Верховний суд прийняв рішення щодо абонплати

Як повідомлялося, Южний міський суд Одеської області своєю ухвалою від 6 березня 2017 рку задовольнив клопотання представника компанії Ostchem Holding Limited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення за згодою № 1 Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма від 25 липня 2016 року в справі  про стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" на користь компанії-позивача 5,24 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,6 млрд грн неоспорюваної нарахованої пені, а також постановив видати виконавчий лист.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-