Мала приватизація: перші 10 торговельних майданчиків отримали акредитацію

Мала приватизація: перші 10 торговельних майданчиків отримали акредитацію

Укрінформ
Проект ProZorro.Продажі провів першу хвилю акредитації електронних майданчиків для проведення малої приватизації. Право підключати продавців і покупців до аукціонів малої приватизації отримали перші 10 майданчиків.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. 

"На цьому етапі головним завданням ProZorro.Продажі стала технічна підготовка системи до проведення аукціонів малої приватизації і проведення акредитації майданчиків. Менш ніж за місяць команда ProZorro.Продажі встигла провести технічне тестування перших 10 електронних майданчиків", - зазначили в Мінекономіки.

Так, акредитацію отримали:

- https://www.dto.com.ua (ТОВ “Держзакупівлі.Онлайн“)

- https://ubiz.ua (ТОВ “Електронні торги України“)

- https://pro.e-commodity.fbp.com.ua (ТБ “Перспектива-Коммодіті“)

- https://sale-tbe.com.ua (ТБ “Катеринославська“)

- https://smarttender.biz (ТОВ НВП “Інформаційні технології“)

- https://neb.org.ua (ТОВ “Національна електронна біржа“)

- https://dp.gov.auction (ТБ “Біржа.Онлайн“)

- https://pp.25h8.auction (ТОВ “25 ГОДИН“)

- https://eauction.brizol.net (ТОВ “МЕРЕЖА ПУБЛІЧНИХ АУКЦІОНІВ”)

- https://market.comminnex.com (ТБ “ІННЕКС“)

Акредитація є безстроковою.

Водночас, ProZorro.Продажі продовжує акредитацію торгових майданчиків, і згодом їх кількість може збільшитися.

"На цьому акредитація не зупиниться. Ми продовжуємо тестувати майданчики. Потенційно до програми можуть приєднатися понад 40 систем, які вже працюють із ProZorro.Продажі на інших аукціонах. Крім того, ми очікуємо, що до нас приєднаються майданчики, які раніше не працювали з державними продажами. Адже цей ринок - просто величезний”, - зазначив в.о. директора ДП “Прозорро Продажі” Олексій Соболев.

Наступний крок програми малої приватизації - публікація переліків всіх об’єктів приватизації та, згодом, оголошення перших аукціонів.

“Сьогодні і у Фонді державного майна, і у місцевої влади є сотні об’єктів, які підпадають під визначення малої приватизації. Тож ми очікуємо, що об’єкти будуть з’являться вже найближчим часом. Ми закликаємо і місцеві і державні органи приватизації поспішати із новими лотами. Це дозволить значно поповнити бюджет. І звісно ж, бути серед перших в передовій державній програмі, ставши справжніми реформаторами”, - підкреслив в.о. директора ДП “Прозорро Продажі”.

Читайте також: Гройсман обіцяє забезпечити "англійське право" у приватизації

Нагадаємо, потенційні учасники можуть подати заявки на тестування за адресою: 01601, м.Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 22, 5-й поверх. Більш детальна інформація тут.  

Згідно із законом “Про приватизацію державного і комунального майна”, продаж об’єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн, або так звана мала приватизація, має відбуватись через ProZorro.Продажі.

На виконання оновленого закону про приватизацію, Кабінет Міністрів України затвердив правила малої приватизації. Серед іншого, уряд затвердив Порядок проведення аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації (постанова від 10 травня 2018 р. № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (постанова від 10 травня 2018 р. № 433)

Раніше ФДМУ визначив та оприлюднив більш як 600 об’єктів по всій країні, які продаватимуться в рамках програми малої приватизації у 2018 році. Серед затверджених об’єктів бази відпочинку, будівлі і учбовий комбінат на Одещині, лікарня, цехи і кафе на Львівщині, піонерський табір, автостоянка і газове господарство на Миколаївщині тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-