ЄБРР дає Укрзалізниці $150 мільйонів на закупівлю вагонів

ЄБРР дає Укрзалізниці $150 мільйонів на закупівлю вагонів

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Укрзалізниці кредит в розмірі 150 млн доларів на оновлення рухомого складу. 

Про це написав у Facebook колишній заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

"Радою директорів ЄБРР ухвалено проект з кредитування "Укрзалізниці" обсягом в 150 млн.дол. для фінансування програми оновлення рухомого складу УЗ. Цей кредит (разом із власними коштами УЗ) дозволить здійснити програму закупівель на суму 260 млн.дол. - це близько 6,500 відкритих вантажних вагонів, найбільш вживаних та найбільш зношених у вагонному парку УЗ", - написав Шевальов.

Він також зауважив, що кредит надано на ринкових засадах, без державної гарантії.        

"Таке рішення є яскравим сигналом того, що компанія на вірному шляху!", - зауважив колишній посадовець.

За його словами, ЄБРР активно продовжуватиме політичний діалог у рамках реалізації цього проекту, а передумовами для початку вибірки коштів за цим кредитом є започаткування роботи нової Наглядової ради УЗ, формальне ухвалення плану дій щодо корпоративного управління в УЗ та  лібералізація вагонного компоненту тарифів УЗ тощо.

"Всі закупівлі здійснюватимуться через тендерну процедуру, у повній відповідності до Правил публічних закупівель ЄБРР", - запевняє Артем Шевальов.

Читайте також: Рух поїздів на перегоні Іванівка – Веселий Кут відновили повністю - УЗ

Як повідомляв Укрінформ, регіональні філії та інші підрозділи ПАТ "Українська залізниця" за п'ять місяців 2018 року освоїли 4441,9 мільйона гривень капітальних інвестицій, що у 1,8 раза більше, ніж за січень-травень торік. Інвестувалися переважно власні кошти товариства - 4 236,7 млн грн; сума залучених коштів становила 203,5 млн грн, коштів інвесторів - 1,7млн грн. На оновлення рухомого складу регіональні філії та філії товариства спрямували 2 795,9 млн грн, що у 2 рази більше, ніж було фактично інвестовано за 5 місяців 2017 року.

Зокрема, придбано та виготовлено 1605 піввагонів на суму 1707,8 млн грн, із яких 1155 піввагонів виготовлено власними силами на вагоноремонтних заводах Укрзалізниці.

Також виконано робіт із модернізації та капітального ремонту (поліпшення) рухомого складу на суму 1 088 млн грн, у тому числі 3 179 вантажних вагонів на суму 442,4 млн грн, 58 одиниць пасажирського та вантажного тягового рухомого складу на 273,1 млн грн, 40 пасажирських вагонів на  329,4 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-