Суд зобов'язав Укрнафту виплатити дивіденди недержавному пенсійному фонду

Суд зобов'язав Укрнафту виплатити дивіденди недержавному пенсійному фонду

Укрінформ
Господарський суд Києва зобов’язав "Укрнафту" сплатити недержавному пенсійному фонду "Всі" дивіденди, які компанія не виплачувала протягом 2011-2014 років.

Крім того, Укрнафта має відшкодувати інфляційні витрати та штрафні санкціїї за несвоєчасну виплату на загальну суму понад 140 тисяч гривень, повідомили у прес-службі НПФ "Всі" з посиланням на рішення суду.

"Протягом багатьох років ПАТ "Укрнафта" виплачувало дивіденди одним акціонерам та не виплачувало іншим. Таку ситуацію неможливо собі уявити в правовій державі, яка має однаково надійно захищати інтереси міноритарних та мажоритарних акціонерів. Ми намагались вирішити цю ситуацію з самим підприємством, з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, але результату не було. ПАТ "Укрнафта" не виконувало своїх зобов’язань. Врешті ми змушені були звернутись до суду. Рішення суду підтвердило, що свої зобов’язання мають виконувати всі, та дивіденди мають сплачуватись не лише "кращим", але всім акціонерам", - прокоментувала голова ради НПФ "Всі" Ніна Мордас.

Вона висловила думку, що всі випадки, коли всупереч законодавчим гарантіям кошти недержавним пенсійним фондам не повертаються, зобов’язання перед ними не виконуються, мають розглядатись негайно, а рішення мають виконуватись неухильно.

Читайте також: З початку року податковий борг Укрнафти виріс на 9% - ДФС

"Хочу нагадати, що недержавні пенсійні фонди - це непідприємницькі організації, а кошти НПФ - це кошти сотень тисяч людей, які вони відкладають собі на пенсію. Держава має з посиленою увагою ставитись до захисту таких коштів, адже вони вирішують загальнодержавну проблему: як забезпечити гідне життя своїм громадянам після завершення трудової діяльності", - наголосила Мордас.

Як повідомлялося, в Україні, за даними Нацкомфінпослуг, станом на 31 грудня 2017 року зареєстровано 59 недержавних пенсійних фондів, які мають активи на загальну суму 2,466 млрд грн. У недержавних пенсійних фондах зареєстровано близько 1 млн учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-