Нафта дешевшає на новинах про збільшення видобутку Саудівською Аравією

Нафта дешевшає на новинах про збільшення видобутку Саудівською Аравією

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знижуються більш як на 1% на тлі перспектив підвищення видобутку сировини Саудівською Аравією у відповідь на прохання президента США Дональда Трампа.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,35% - до 78,16 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 1,19% - до 73,27 долара за барель.

Ринок нафти в понеділок відіграє новини навколо Саудівської Аравії. Так, Трамп заявив у Twitter, що король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд погодився з пропозицією збільшити видобуток нафти в межах 2 мільйонів барелів. Проте пізніше Білий дім скорегував заяву президента і уточнив, що король тільки підтвердив можливість використання резервів видобутку нафти у разі потреби.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує від 27,59 до 31,49 гривень

Ще однією темою, яка має певний вплив на настрої учасників торгів, залишається Іран і перспективи відновлення американських санкцій щодо країни. Перший віце-президент Ірану Есхак Джахангірі заявив у неділю, що влада країни дозволить приватному сектору експортувати нафту для протидії санкціям США. Він зазначив, що у влади є програма, яка розладнає плани США, давши можливість Ірану продавати нафту на необхідному рівні.

Аналітики консалтингової фірми FGE, думку яких наводить агентство Рейтер, вважають, що у зв'язку з обстановкою, що склалася навколо Ірану, є ризик втратити експорт нафтопродуктів з країни обсягом 2,4-2,7 мільйона барелів на день до кінця року. "Ми маємо бути готові до можливої сильної волатильності цін", - додали експерти.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 78,28 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,46 долара за барель, що на 77 центів нижче рівня закриття торгів ($79,23).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-