У Фонді гарантування попередили про діяльність шахраїв з продажу активів

У Фонді гарантування попередили про діяльність шахраїв з продажу активів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) радить потенційним покупцям активів неплатоспроможних банків критично ставитися до обіцянок окремих бірж та фінансових компаній, які користуються, начебто, зв'язками у Фонді гарантування.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«За інформацією, наявною у Фонді гарантування, сьогодні до потенційних покупців звертаються зокрема представники ТОВ «Статус Експерт» та фінансової компанії «Фактор Плюс» з «порадою» не брати участь в аукціонах з індивідуального продажу цікавих для них активів. Натомість обіцяють «вирішити питання у Фонді» та домогтися включення цих активів до складу пулу за найнижчою ціною», - йдеться у повідомленні Фонду.

У Фонді гарантування зазначають, що крім того, що подібні заяви не відповідають принципам добросовісної конкуренції, - зважаючи на запроваджену Фондом політику продажу вони є фактично обманом.

«Жодні ефемерні зв'язки у Фонді гарантування не допоможуть «повпливати» на формування пулів та виставлення їх на продаж. Адже в основу формування пулів покладено так званий календарний підхід, який повністю усуває із процесу «людський фактор». Відтак ні на затвердження умов продажу, ні на формування пулів, ні на перебіг самих торгів Фонду гарантування сьогодні не може вплинути жодна зацікавлена сторона», - сказала Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування.

Читайте також: Фонд гарантування продовжив ліквідацію двох банків

Фонд гарантування нагадує потенційним покупцям: жодна біржа чи фінансова компанія не може гарантувати, що під час індивідуального продажу цікавий для вас актив не буде куплений конкурентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-