Нацбанк розповів про майбутнє пластикових грошей

Нацбанк розповів про майбутнє пластикових грошей

Укрінформ
У Національному банку не розглядають можливості виготовлення пластикових грошей.

Про це під час брифінгу у НБУ щодо застосування заокруглення загальних сум розрахунків готівкою сказав директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не розглядаємо такої необхідності (виготовлення пластикових грошей - ред.) на сьогодні. Ці гроші дорожчі у виготовленні, та для них треба спеціальне обладнання», - сказав Зайвенко.

Читайте також: Нацбанк повідомив, скільки уже в обігу монет номіналом 1 та 2 гривні

Він зазначив, що якщо говорити про виготовлення пластикових грошей, то тоді треба побудувати нову банкнотну фабрику, для того, щоб їх виготовляти та десь закуповувати основу для їх виготовлення.

Директор Департаменту грошового обігу НБУ наголосив, що пластикові гроші випускають країни, зокрема ті, які займаються виготовленням пластику та елементами захисту для цих грошей, тому в таких країнах, як Великобританія, Канада, Австралія та інших дуже широко розповсюджені пластикові гроші. Окрім цього, пластикові гроші випускаються в тих країнах, де є відповідні кліматичні умови, які дозволяють їм довше знаходитися в обігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-