Економіка України прискорить зростання у другому кварталі - НБУ

Економіка України прискорить зростання у другому кварталі - НБУ

Укрінформ
Національний банк очікує на помірне прискорення зростання економіки України у ІІ кварталі 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У ІІ кварталі 2018 року Національний банк очікує на помірне прискорення зростання економіки України. Збереження ділових очікувань підприємств на високому рівні свідчить про стійке зростання інвестиційної діяльності. Подальшому зростанню споживчого попиту домогосподарств сприятиме підвищення доходів населення (у тому числі за рахунок військових пенсій, заробітних плат та грошових переказів). Також у цілому сприятливою залишається кон'юнктура на зовнішніх ринках», - йдеться в повідомленні НБУ.

Так, попри певну корекцію в окремі періоди, світові ціни на вагомі сировинні товари українського експорту (сталь, залізна руда, зернові) залишаються на доволі високому рівні, а країни - основні торговельні партнери України в цілому зростають швидше, ніж очікувалося.

Читайте також: НБУ планує модернізувати захист електронних банківських документів

Разом з тим, у І кварталі 2018 року українська економіка пришвидшила зростання до 3,1% у річному вимірі. Порівняно з попереднім кварталом зростання ВВП становило 0,9% сезонно-скориговано. Про це свідчать розгорнуті показники ВВП за I квартал 2018 року. Фактичні темпи зростання реального ВВП у І кварталі 2018 року були вищими за очікування Національного банку, опубліковані в Інфляційному звіті за квітень 2018 року (2,3% р/р).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-