НБУ планує модернізувати захист електронних банківських документів

НБУ планує модернізувати захист електронних банківських документів

Укрінформ
У Національному банку мають намір модернізувати правила організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації регулятора.

Проект відповідних змін до Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України регулятор оприлюднив для громадського обговорення, повідомляється на сайті НБУ.

«Документ розроблено з метою удосконалення та модернізації вимог до використання та зберігання засобів криптографічного захисту інформації Національного банку України банками та небанківськими установами в Україні, які використовують такі засоби», - йдеться в повідомленні НБУ.

Зокрема, цим документом врегульовано використання програмно-апаратного модуля генерації ключів та передбачено застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації Національного банку виключно захищених носіїв інформації. 

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 9,49 мільярда від продажу держоблігацій

Це дасть змогу оптимізувати та осучаснити норми Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ (зокрема, у частині ведення діловодства (обліку), обладнання приміщень технічними засобами охорони тощо), а також дозволить знизити ризики інформаційної безпеки під час управління ключовими даними у банках та небанківських установах в Україні, що використовують засоби захисту інформації Національного банку. 

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 22 липня 2018 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-