Рада зберегла пільги в оподаткуванні продукції оборонного призначення

Рада зберегла пільги в оподаткуванні продукції оборонного призначення

Укрінформ
Рада продовжила пільги з оподаткування ПДВ на операції із ввезення на митну територію України та постачання бронежилетів та шоломів, лікарських засобів, продукції оборонного призначення на період ООС. 

За ухвалення відповідного законопроекту № 8349 в цілому проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до законопроекту визначено, що метою законопроекту є поширення дії норм, які діяли у період проведення антитерористичної операції, також і на період операції Об’єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Для цього законопроектом пропонується внести доповнення до “Перехідних положень” Податкового кодексу України, що спрямовані на збереження існуючих пільг зі сплати військового збору з доходів у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших осіб, які беруть участь уже не в антитерористичній операції, а в ООС, та пільг з оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України ряду спеціальних засобів індивідуального захисту військових (бронежилети, шоломи), лікарських засобів та медичних виробів, продукції оборонного призначення на період заходів, що здійснюються шляхом проведення ООС.

Положення розділу І цього закону щодо внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України застосовується до податкових періодів починаючи з 1 травня 2018 року.

Читайте також: Уже є кілька кандидатів випробувати електронний чек - ДФС

Як повідомлялося, відповідно до указу Президента України, 30 квітня завершилася широкомасштабна антитерористична операція та розпочалася операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-