Бюджет втратив майже 20 мільярдів через нерозмитнені авто - експерт

Бюджет втратив майже 20 мільярдів через нерозмитнені авто - експерт

Укрінформ
Майже 20 млрд гривень недоотримав держбюджет України через нерозмитнені автомобілі. 

Про це заявив прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля в ефірі Громадського радіо.

«Майже 20 млрд грн недоотримав державний бюджет через нерозмитнені автомобілі. На ці кошти можна було придбати 527 протитанкових ракетних комплексів. Адже ми говоримо про країну, яка воює», – зауважив він.

На думку Красулі, слабкий контроль держави за автомобілями з іноземною реєстрацією, так званими «євробляхами», призводить до стрімкого зростання їхньої кількості на території України.

"На початку року Державна фіскальна служба зафіксувала 425,4 тис. таких транспортних засобів, майже 60% з них перебували на території України незаконно. Відсутність чіткої позиції влади щодо «єврономерів» на законодавчому рівні завдає шкоди вітчизняній автопромисловості та економіці держави", - наголосив представник автокорпорації.

Читайте також: На Волині впіймали митників, які за хабарі пропускали авто на "євробляхах"

В автокорпорації також нарікають на відсутність держпідтримки галузі та заявили про невигідні умови, на яких Україна вступила до СОТ.

"Катастрофічне падіння спричинила низка факторів, зокрема відсутність державної підтримки вітчизняних автопідприємств, економічна криза і вступ України до Світової організації торгівлі на невигідних умовах", - зазначили на "Богдані".

Як повідомлялось, потужності українського автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%. Обсяги виробництва скоротилися з 401 599 автомобілів у 2008 році до 7 296 у 2017 році та продовжують знижуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-