Новітні моделі розрахунків зможуть протестувати всі бажаючі - ДФС

Новітні моделі розрахунків зможуть протестувати всі бажаючі - ДФС

Укрінформ
Застосування новітніх моделей розрахунків у рамках пілотного проекту e-Receipt відбуватиметься паралельно з діючою системою. У ДФС кажуть, що всі бажаючі зможуть долучитися до їх тестування.

Про це повідомляє прес-служба відомства за результатами засідання Громадської ради Державної фіскальної служби України за участю очільника відомства Мирослава Продана.

"Застосування новітніх моделей у рамках пілотного проекту (e-Receipt. - Ред.) відбуватиметься паралельно з діючою системою. Взяти участь у проекті зможуть усі бажаючі, саме з їх допомогою ДФС зможе удосконалити систему, виявляти проблемні моменти та їх усунути. Мирослав Продан закликав громадськість також активно долучитися до цієї роботи", - йдеться у повідомленні ДФС.

Зазначається, що підприємці підтримали новацію, яку незабаром втілюватиме ДФС у рамках пілотного проекту e-Receipt і яка стане альтернативою касовим апаратам.

"Існуюча на сьогодні система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій є недосконалою, оскільки доволі обтяжлива, незручна та високовартісна для платника податків. ... Саме тому ДФС пропонує альтернативу касовим апаратам - мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші сучасні засоби комунікації, які бізнес зможе використовувати замість традиційних реєстраторів розрахункових операцій", - сказав Продан.

Читайте також: Раді пропонують зменшити акциз для ввезених авто

Як повідомляв Укрінформ, у червні уряд схвалив ініціативу щодо спрощення застосування реєстраторів розрахункових операцій, яка дозволяє не тільки зняти додаткові фінансові та часові навантаження на бізнес, а й зробити важливий крок у боротьбі з сірим імпортом, контрабандою та нелегальною торгівлею.

Нова пропозиція ДФС і уряду передбачає онлайн-реєстрацію через телефон або планшет, відсутність підтверджувальних документів, відсутність абонентської плати і використання електронного чеку з QR-кодом, який буде автоматично вноситися в реєстр, доступний в електронному кабінеті платника податків. Для обробки даних ДФС планує використовувати два незалежні дата-центри, а ПО для них забезпечити за рахунок економії коштів з інших проектів завдяки використанню системи ProZorro.

Запропонована система інтегруватиметься з іншими системами ДФС та бухгалтерськими програмами.

Прем'єр Володимир Гройсман очікує, що запровадження нової системи обліку розрахункових операцій через електронні чеки дасть змогу підприємцям заощадити не менш як 2,5 мільярда гривень на обслуговуванні касових апаратів та веденні обліку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-