Завдяки ProZorro держава заощадила вже понад 51 мільярд

Завдяки ProZorro держава заощадила вже понад 51 мільярд

Укрінформ
Кількість оголошених тендерів у Системі електронних публічних закупівель ProZorro сягнула 2 млн. При цьому шлях від одного мільйона до двох вдалося подолати за 10 місяців.

Про це йдеться у прес-релізі ДП "Прозорро", який є у розпорядженні Укрінформу.

"За десять місяців кількість оголошених закупівель виросла з одного мільйона до двох. Хороший кількісний показник роботи ProZorro, завдяки якому держава заощадила вже понад 51 мільярд гривень. Щоби зробити Систему ще більш зручною для користувачів, ми постійно її вдосконалюємо", - зазначає гендиректор ДП "Прозорро" Василь Задворний. 

У планах на найближчу перспективу - інтеграція з базою даних Державної фіскальної служби, що дозволить автоматично перевірити відсутність податкової заборгованості постачальників, запуск кабінету Державної аудиторської служби, що підвищить контроль якості закупівель, та електронізація тендерної документації і пропозицій, зазначається у прес-релізі.

Найбільше через систему ProZorro закуповують в Київській (409 тис. тендерів), Дніпропетровській (193 тис. тендерів) та Донецькій областях (147 тис. тендерів).

Лідерство за кількістю тендерів належить Київській міській державній адміністрації (173,9 тис. тендерів). На другому місці - Міністерство інфраструктури України з 84,3 тис. тендерів. На третьому - Міністерство освіти і науки України з показником у 71,9 тис. тендерів. На четвертому  - Дніпропетровська обласна державна адміністрація (59,4 тис. тендерів). П’ятірку лідерів замикає Маріупольська міська рада (47,1 тис. тендерів). 

Серед найпопулярніших категорій закупівель - будівельні роботи та поточний ремонт, продукти харчування та напої, нафтопродукти, паливо, електроенергія та медичне обладання.

Читайте також: Гройсман: Цьогоріч на екстренну медицину потрібно 10-11 мільярдів

У торгівлі з державою найактивнішим постачальником виявився «ЕПІЦЕНТР-К». За час роботи через ProZorro компанія підписала 8,8 тис. договорів на постачання своїх товарів.

Як повідомлялося, система публічних електронних закупівель ProZorro cтала обов’язковою до використання з 1 серпня 2016 року. Наразі через систему проводять свої закупівлі понад 32 тис. замовників (органи влади, державні та комунальні підприємства), у тендерах яких беруть участь більш як 170 тис. учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-