Гройсман: Цьогоріч на екстренну медицину потрібно 10-11 мільярдів

Гройсман: Цьогоріч на екстренну медицину потрібно 10-11 мільярдів

Укрінформ
На систему екстреної медицини у 2018 році потрібно  бюджетних асигнувань у розмірі 10-11 млрд грн.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час візиту у Чортківський державний медичний коледж в рамках робочої поїздки на Тернопільщину, повідомляє Урядовий портал. 

“На порядку денному - збільшення уваги до системи екстреної медицини. Щоправда, тільки цей напрямок потребує лише цього року бюджетних асигнувань у розмірі 10-11 млрд грн, - сказав Гройсман.

На його думку, започатковані ініціативи – добудова лікарень, запуск програми «доступні ліки», створення мережі кардіоцентрів через надвеликий відсоток смертності українців через серцево-судинні захворювання, зміна фінансування надання допомоги за принципом «гроші ходять за пацієнтом» – вже помітні і дають результат.

Читайте також: Гройсман заявив про намагання "впливових людей" тиснути на нього

Він наголосив, що сьогодні система охорони здоров’я України переживає складні часи перебудови й змін, які не завжди і не всіма сприймаються позитивно. «Треба визнати, що охорона здоров’я довгий час була поза всіма пріоритетами – якось було і якось буде. Будь-які дії і спроби щось змінити були несистемні. В моїй роботі також був варіант залишити все як є. Але це не мій варіант», - сказав Гройсман.

Фото: сайт Кабміну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-