Ощадбанк продає основні потужності олійножирового комбінату «Славолія»

Ощадбанк продає основні потужності олійножирового комбінату «Славолія»

Укрінформ
Торговий майданчик Openmarket (ДП «СЕТАМ») продає майно олійножирового комбінату «СЛАВОЛІЯ» за 150 млн грн, що розташоване у м. Слов'янськ Донецької області. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції України. 

"Openmarket (ДП “СЕТАМ”) продає майно олійножирового комбінату «СЛАВОЛІЯ» за 150 млн грн. До складу ОЖК входять три основних виробничих підрозділи: маслоекстракційний цех, гідрогенізаційний цех, миловарний цех", - ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що підприємство - це єдиний комплекс цехів і допоміжних підрозділів з розвиненою інфраструктурою, яка забезпечує можливість переробляти 800-820 тонн насіння соняшнику на добу, 500 тонн бобів сої, 480 тонн насіння ріпаку на добу. Майно перебуває у власності АТ "Ощадбанк".

Також на сайті Openmarket повідомляється, що цей аукціон є добровільним продажем майна.

"Добровільний продаж. Нежитлові будівлі та споруди загальною площею 70 030,8 кв.м та три земельні ділянки загальною площею 27,7678 га, що знаходяться за адресою: Донецька обл., м. Слов'янськ", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Слов'янський олійножировий комбінат має більш як півстолітній досвід переробки олійних культур. Підприємство є одним із найбільших масложирових комплексів країни. Має власну торгову марку та потужності для виробництва бутильованої продукції.

Читайте також: ЄБРР заявив про готовність зайти в капітал Ощадбанку

У 2015-2016 роках майно «Славолії» за борги по кредиту перейшло у власність Ощадбанку. Тіло кредиту становило 684 млн грн. Цільовим призначенням кредиту був розвиток виробництв у Донецьку, Луганську та областях, заставою - майно підприємств. Проте після окупації Донецька, де у «Славолії» знаходилася частина потужностей, у комбінату почалися проблеми з вивезенням продукції. У цей час, за словами директора Слов'янського олійноекстракційного заводу Віктора Ремізова, штрафні санкції разом із тілом кредиту досягли майже 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-