Мексика запровадила мита на сталь та сільгосппродукцію з США - ЗМІ

Мексика запровадила мита на сталь та сільгосппродукцію з США - ЗМІ

Укрінформ
Мексика вводить імпортне мито в розмірі 25 відсотків на сталеві вироби, імпортовані з США, а також мита на сільськогосподарські товари.

Про це повідомляє DW.

Як повідомляється, у вівторок, 5 червня, міністерство економіки Мексики оприлюднило список товарів, які імпортуються з сусідньої країни та підпадатимуть під дію нових ввізних мит.

Згідно намірам відомства, планується введення ввізного мита в розмірі 20 відсотків на імпорт американської свинини, яблук і картоплі. Ставки імпортного мита для певних видів сиру і американського віскі будуть коливатися від 20 до 25 відсотків. За попередніми даними, нові ставки ввізного мита на американську свинину набудуть чинності вже з 6 червня.

Читайте також: Торговельні війни: Мексика підвищує мито на свинину зі США

Наголошується, що згідно з урядовою статистикою, минулого року Мексика імпортувала 650 тисяч тонн свинини зі США на суму 1,07 млрд дол. Щоб не допустити подорожчання цін на свинину на внутрішньому ринку, влада Мексики планує розширити її імпорт з інших країн. Для цього будуть введенs безмитні квоти обсягом до 350 тисяч тонн для кожної країни-постачальника.

Видання нагадує, що США, Мексика і Канада є членами Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), яку президент Дональд Трамп неодноразово критикував. Незважаючи на членство в угоді США ввели 25-відсоткове мито на сталь з Канади та Мексики, а також 10-відсоткове ввізне мито на алюміній з двох сусідніх країн. Трамп також пропонував замінити 24-річний договір з NAFTA двома окремими угодами.

Читайте також: Міністри фінансів G7 розкритикували США за мита на сталь

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці адміністрація Дональда Трампа заявила про введення додаткових тарифів на сталь (25%) і алюміній (10%) з Мексики, Канади, а також Європейського Союзу. У відповідь, зокрема, уряд Канади також пообіцяв підняти митні тарифи для продукції з США за принципом повноцінної компенсації "долар за долар".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-