Від виживання до розвитку: Кубів розкрив єврокомісару план економічного прориву

Від виживання до розвитку: Кубів розкрив єврокомісару план економічного прориву

Укрінформ
Прогноз зростання української економіки на 2018-2019 роки залишається позитивним.

Про це заявив перший-віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час зустрічі з єврокомісаром з питань торгівлі Сесілію Мальмстрьом у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми перейшли від політики виживання до політики стратегічного розвитку. Прогноз зростання української економіки на 2018-2019 роки залишається позитивним. За підрахунками уряду, ВВП у 2018 році зросте на 3%, в 2019 - на 3,6%", - сказав перший віце-прем'єр.

За словами Кубіва, прогнози Світового банку ще більш оптимістичні: експерти очікують зростання ВВП України в 2018 році на 3,6%, в 2019 - на 4%.

"Це добре, але недостатньо. Уряд розуміє, що 3-4-відсоткове зростання не здатне забезпечити Україні економічний прорив та наблизити нас до світових лідерів. Зберігаючи такий темп росту, ми лише в 2021 році відновимо докризовий стан економіки. Для потужного відчутного результату нам потрібно зростати на 5-7% на рік", - сказав Кубів.

Він уточнив, що чинниками такого зростання мають стати 5 умов: залучення інвестицій; продовження структурних економічних реформи; інновації та модернізація виробництва; ефективне державне управління та збільшення обсягів експорту.

Читайте також: Економіка України може вийти на докризовий рівень в 2021 році - Кубів

"Ми свідомі, що попри військову і торговельну агресію Російської Федерації, Україна була і залишатиметься конкурентним майданчиком для інвестицій. Ми пропонуємо інвестору стабільну економічну ситуацію; бізнес-клімат, який покращується щороку, та доступ до ринків. Крім того, Україна - це потужний логістичний хаб на перетині глобальних транспортних коридорів між Європою та Азією, Африкою та країнами Америки", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

Фото: www.facebook.com/skubiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-