Кабмін хоче вберегти Одеський припортовий від покупців з Росії

Кабмін хоче вберегти Одеський припортовий від покупців з Росії

Укрінформ
Приватизація Одеського припортового заводу (ОПЗ) є одним з головних завдань влади на 2018 рік.

Про це міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Нещодавно уряд опублікував остаточний список об'єктів великої приватизації на 2018 рік і одним з головних завдань стане приватизація Одеського припортового заводу”, - заявив Саєнко.

Він нагадав, що підприємство намагались приватизувати неодноразово, але стан його погіршувався. Тільки в 2016 році Фонд державного майна двічі виставляв ОПЗ на продаж: спочатку в липні за стартовою ціною 13,175 млрд грн, а потім в грудні за зниженою ціною 5,16 млрд. грн. Обидві спроби були безрезультатними. “Чому? Тому що перед приватизацією цей об'єкт має бути очищений від недобросовісного менеджменту, сумнівних боргів, оборудок і інших негараздів. Для вирішення цих проблем має бути залучена професійна незалежна інвестиційна компанія (міжнародний радник) і саме таке рішення ухвалила урядова робоча група з приватизації, яку я маю честь очолювати”, - написав міністр.

Тепер, додав Саєнко, Фонд державного майна повинен забезпечити прозорий відбір радника і максимально якісно підготувати об’єкт, щоб він став привабливим для міжнародних інвесторів, щоб на завод прийшли нові технології, нові інвестиції і підприємство отримали нове життя.

“Важливо також, що процес приватизації буде запущений вже по новому закону, який мінімізує ризики купівлі українських підприємств компаніями чи особами країни-окупанта – Російської Федерації”, - наголосив він.

Читайте також: Перелік об’єктів малої приватизації у Києві доповнили шістьма позиціями

Разом з тим, зазначив міністр, окремо буде створена група з опрацювання питання приватизації ряду обленерго та в цьому контексті питання введення стимулюючого так званого RAB-тарифу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-